Хронікерс

Гарячі українські новини

У Краматорську затримали двох агенток рф, які “зливали” позиції ЗСУ під Бахмутом (ФОТО)

Контррозвідка Служби безпеки викрила агентурну групу головного управління генерального штабу зс рф (більш відомого як ГРУ) у результаті спецоперації на Донеччині

До складу ворожої агентури входили дві мешканки Краматорська. Одна з них – медсестра бойового підрозділу тероборони ЗСУ. За вказівкою агресора агентки збирали розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на Бахмутському напрямку. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Хронікерс.

У “зоні особливої уваги” ворога були маршрути ймовірного переміщення важкої броньованої техніки українських військ у напрямку східного фронту. Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для планування бойових операцій у районі Бахмута.

Крім того, зловмисниці фіксували результати ворожих обстрілів по українській інфраструктурі для коригування повторних ворожих ударів.

Контррозвідники СБУ затримали обох російських агенток під час виконання ними розвідувального завдання.

За даними слідства, вони перебували на дистанційному зв’язку з кадровим співробітником російської воєнної розвідки. Вербування агенток він здійснював через представника розвідувального підрозділу 1-го армійського корпусу південного військового округу зс рф, до складу якого входить син однієї з фігуранток.

У разі захоплення регіону росіяни “гарантували” своїм поплічницям “керівні посади” в місцевій окупаційній адміністрації.

Під час обшуків за адресами проживання зловмисниць були виявлені мобільні телефони і ноутбук, які вони використовували для комунікації з російським “куратором”.

Одній із затриманих повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), іншій – за ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ). Суд обрав їм міру запобіжного заходу – тримання під вартою.