Хронікерс

Гарячі українські новини

На Запоріжжі керівниця відділення банку запровадила “рубльову зону” та блокувала гривню

Служба безпеки продовжує викривати злочини проросійських ставлеників, які допомагають росіянам встановлювати та підтримувати окупаційний режим в Мелітопольському районі

СБУ зібрала докази участі керівника одного з відділень ПАО “Промсвязьбанка”, що функціонує на тимчасово окупованій території селища Веселе, в запровадженні банківської системи рф. Про це повідомляє пресслужба Запорізької ОВА, передає Хронікерс.

Колишній головний економіст Веселовського відділення одного з українських банків з початком російської агресії схвалювала дії окупантів та усіляко їм сприяла. Її призначили на посаду керівника “дополнительного офиса “На Молодёжной” ПАО “Промсвязьбанка”.

Для відкриття “філії” підконтрольного кремлю “Промсвязьбанку” окупаційна влада використала приміщення захопленого відділення української фінустанови.

Перебуваючи на посаді та виконуючі вказівки кураторів, “новоспечена” керівниця організувала запровадження так званої “рубльової зони” у тимчасово захоплених районах.

З метою забезпечення фінансування військовослужбовців рф, вона організувала банківське обслуговування та видачу через каси та банківські термінали грошового забезпечення у рублях.

Крім того, за вказівками з російського центробанку вона сприяла місцевій окупаційній адміністрації блокувати обіг гривні на території району. За її розпорядженням було заборонено проведення електронних операцій і готівкових розрахунків у гривні.

За даними слідства, отримані “рубльові” надходження до бюджету рф були спрямовані на фінансування потреб воєнно-промислового комплексу та окупаційних угруповань.

Зловмисниці повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (умисні дії, спрямовані на допомогу державі-агресору (пособництво) та окупаційній адміністрації держави-агресора, шляхом реалізації чи підтримки рішень та дій держави-агресора та окупаційної адміністрації держави-агресора, вчинені громадянином України) КК України.