Хронікерс

Гарячі українські новини

На Одещині перед судом постане пособник агента ФСБ

За матеріалами ДБР перед судом постане пособник агента ФСБ, який сприяв планам ворога в Одесі

Про це інформує пресслужба ДБР, передає Хронікерс.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно прихильника «русского мира», який влітку 2022 року разом з іншими зловмисниками на чолі з агентом фсб, намагався викрасти патріотично налаштованого одеського підприємця.

Він допомагав облаштовувати підвал для тортур чоловіка, щоб той «погодився» віддати все своє майно та гроші. Кураторам з фсб вони розповідали, що хочуть зробити це, аби дестабілізувати ситуацію в місті, а також для того, щоб після захоплення Одеси військами агресора, обміняти українського патріота на російських полонених.

Зловмисник також допомагав розмістили прапор російської федерації з надписом: «Одесса – русский город» на житловому будинку міста 22 серпня 2022 року. Зокрема завдяки його діям, фото з російським прапором передали представникам держави-агресора для використання пропагандистськими ЗМІ у виправдовуванні агресії проти України.

Таким чином, зловмисник обвинувачується у колабораціонізмі (ч. 6 ст. 111-1 КК України) та викраденні людини (ч. 2 ст. 146 КК України). Санкція статей передбачає позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.