Хронікерс

Гарячі українські новини

Диспропорція втрат РФ на війні в Україні величезна: Меншин та сибіряків гине в 30 разів більше, ніж москвичів та петербуржців, – Британська розвідка

Війна Росії проти України та пов’язана з нею мобілізація майже не зачепила Москву та Санкт-Петербург, особливо їхні еліти, в той час, для віддалених регіонів характерний високий рівень втрат

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки, передає Хронікерс.

Зазначається, що РФ продовжує зазнавати надзвичайно важких втрат у війні, але наслідки цього різко відрізняються в різних регіонах країни.

“Найбагатші міста – Москва і Санкт-Петербург – залишилися відносно неушкодженими відповідно до чисельності їхнього населення. Особливо це стосується сімей еліти країни”, – йдеться у звіті.

21 лютого 2023 року російські високопосадовці були сфотографовані в перших двох рядах аудиторії під час виступу президента Путіна з промовою про стан нації. Відомо, що жоден з них не має дітей, які служать в армії.

“У багатьох східних регіонах смертність, ймовірно, у відсотковому відношенні до населення в 30 і більше разів вища, ніж у Москві. Подекуди найбільше страждають етнічні меншини; в Астрахані близько 75% жертв припадає на казахське і татарське населення”, – стверджують у Міноборони Британії.