Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Ротація експертів МАГАТЕ на Запорізькій АЕС затримується майже на місяць

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі заявив, що ротація групи експертів організації, які наразі перебувають на майданчику Запорізької АЕС, затримується на понад три тижні

Про це повідомляє пресслужба МАГАТЕ, передає Хронікерс.

Гроссі сподівається, що нова група зможе прибути на ЗАЕС уже цього тижня. Він закликав усі залучені сторони до конструктивних зусиль, щоб це сталося.

Гендиректор МАГАТЕ вчергове наголосив на важливості ядерної безпеки у воюючій країні. Він нагадав про ситуацію нестабільності із зовнішнім електропостачанням на ЗАЕС, яка наразі отримує електроенергію, необхідну для підтримки ядерної безпеки, від єдиної з чотирьох ліній електропередачі, що діяли до початку війни, на 750 кВ, яка залишилася в робочому стані.

Поділився Гроссі й обнадійливою новиною – останніми тижнями стабілізувався рівень води в Каховському водосховищі. Це важливо, щоб забезпечувати необхідну кількість охолоджуючої води для ЗАЕС.

Насамкінець гендиректор доповів, що п’ять груп МАГАТЕ продовжують контролювати ситуацію з ядерною та фізичною безпекою на усіх п’яти майданчиках Запорізької АЕС.