Хронікерс

Гарячі українські новини

На Запоріжжі посадовець держпідприємства незаконно демонтував аеродром, – ОГП

Ділок демонтував аеродромні плити та місця стоянки авіаційної техніки аеродрому, розтративши державного майна на 3 млн грн

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора, передає Хронікерс.

За даними слідства, виконувач обов’язків директора Державного навчально-виробничого закладу авіаційного профілю “Запорізький центр льотної підготовки імені Маршала авіації О.І. Покришкіна” залучив осіб зі спеціалізованою технікою та незаконно демонтував 398 аеродромних плит “ПАГ-14”, які знаходились в конструкціях руліжних доріжок та демонтував місця стоянки авіаційної техніки аеродрому.

“Надалі демонтовані аеродромні плити реалізувалися зацікавленим особам. Отриманими коштами підозрюваний розпорядився на власний розсуд. Таким чином здійснено розтрату державного майна на загальну суму майже 3 млн грн”, – йдеться в повідомленні.

Чоловіка підозрюють у розтраті майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років та право обіймати певну посаду або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Наразі підозрюваному обирають запобіжний захід та відсторонять від посади.

  • На Вінниччині затримали чоловіка, що вербував найманців до ПВК “Вагнер”