Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

МОК не скасував санкції проти російських і білоруських спортсменів

Міжнародний олімпійський комітет підтвердив, що засуджує російську агресії проти України

Російські та білоруські спортсмени залишаються під санкціями, оскільки агресія проти України триває, і не має підстав змінювати це рішення. Про це йдеться в офіційній заяві Міжнародного олімпійського комітету до першої річниці вторгнення росії в Україну. Про це повідомляється на сайті МОК, передає Хронікерс.

“МОК ввів безпрецедентні санкції проти російських і білоруських держав і урядів, які несуть виключну відповідальність за цю війну: жодних міжнародних спортивних заходів у росії та білорусі; відсутність прапора, гімну чи інших національних символів; і жодних урядових чи державних службовців, акредитованих на будь-які міжнародні спортивні заходи”, – зазначається у заяві.

Наголошуються також, що українські спортсмени можуть розраховувати на допомогу оліймпійського руху. 

“Олімпійський рух має намір допомагати українським спортсменам усіма можливими способами, адже ми всі хочемо бачити сильну команду Національного олімпійського комітету України на Олімпійських іграх у Парижі у 2024 році та Зимових Олімпійських іграх у Мілані в Кортині у 2026 році”, – йдеться у заяві.