Хронікерс

Гарячі українські новини

Буданов розповів про великий наступ росіян, Бахмут і коли відбудуться вирішальні бої

Керівник ГУР повідомив, коли у війні в Україні настануть вирішальні бої

Голова ГУР МО Кирило Буданов заявив, що росіяни вже почали великий наступ, а утримання Бахмуту дуже важливе зі стратегічної точки зору, тому місто ніхто залишати не збирається. Про це Буданов розповів в інтерв’ю Forbs, передає Хронікерс.

“Великий наступ Росії, який вони мають на меті, вже триває. Але він так триває, що не всі це навіть бачать, такої якості цей наступ. У них є стратегічне завдання – до 31 березня вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Це те, про що вони мріють, але ця мрія нездійснена”, – сказав він.

Буданов підкреслив, що під час першої відкритої хвилі мобілізації росіяни набрали трохи більше 316 000, але їх втрати в Україні захмарні. Хоча, на його думку, вирішальні бої ще попереду.

“Настає переломний момент. Із середини й до кінця весни будуть вирішальні бої. Якщо оцінити ситуацію на фронті з точки зору футбольної термінології, то зараз рахунок 1:1, а хвилина 70-та. Це субʼєктивне бачення”, – зазначив Буданов.

Висловився очільник ГУР і щодо необхідності утримувати Бахмут.

“Це моя особиста логіка, можете з нею погоджуватися, можете – ні. З військового погляду утримання Бахмута дає нам стримання росіян у тому районі та нанесення їм катастрофічних втрат. Здати Бахмут? Ви уявляєте, щоб президенту США сказали б: «Давайте Нью-Йорк тимчасово здамо, так треба зробити»? Чи хотів би побачити, як таку пропозицію зробили б президенту Франції. Сказати, що у вас проблема, ви залиште місто Марсель, воно ж не таке стратегічне”, – сказав Буданов.