Хронікерс

Гарячі українські новини

Затриманий староста селища на Київщині, який надав рашистам маршрути доріг для наступу на столицю (ФОТО)

Контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного ворожого поплічника у ході слідчо-оперативних дій у Київській області

Зрадником виявився староста селища Озера Гостомельської громади, який на початку повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників та запропонував їм свою допомогу у війні проти України. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Встановлено, що 24 лютого минулого року він зорієнтував на місцевості окупаційні угруповання рф під час їхнього наступу на Київ. Саме він надав рашистам маршрути доріг для просування їхніх військових колон у напрямку столиці через Гостомель та Мощун.

У подальшому чоловік супроводжував російські батальйонно-тактичні групи, які штурмували обидва українських селища і намагались прорватися до Києва.

Також під час захоплення частини регіону він отримав від агресора автомат АК-74С та нарукавну пов’язку білого кольору, як розпізнавальний знак російських окупантів.

У такому “вигляді” особисто брав участь у патрулюванні місцевих населених пунктів і “зливав” до штабу загарбників адреси помешкань українських патріотів.

Крім того, він організовував “розквартирування” особового складу зс рф в оселях людей, які виїхали з району, а також передавав загарбникам комунальний автотранспорт.

Після звільнення регіону зрадник залишився у селищі, сподіваючись уникнути правосуддя.

Втім, йому це не вдалося. Співробітники СБУ затримали посадовця за місцем його проживання поблизу Гостомеля.

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.