Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Енергосистема повертається до нормальної роботи після вимкнень через ракетну загрозу

У Києві, Київській, Одеській і Дніпропетровській областях скасували введені вранці 18 лютого екстрені вимкнення світла

Майже за дві години екстрені вимкнення скасували, регіони повернулися до стабілізаційних графіків. Зокрема, Одеська область повертається до стабілізаційних графіків вимкнень, тоді як у деяких районах Києва та Київської області можливі вимкнення за графіком через ремонт мереж. Про це повідомили у ДТЕК, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Обмеження електропостачання у Дніпропетровській області не застосовують. 

Обмеження ввели приблизно о 9:00 після повідомлення про запуск російських ракет з акваторії Чорного моря. Це був вимушений превентивний крок, який дає змогу уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі.

За інформацією Укренерго, наразі споживання електроенергії значно нижче, ніж у п’ятницю, що характерно для вихідного дня. Дефіцит потужності в енергосистемі був відсутній упродовж всього робочого тижня і наразі не прогнозується. 

Після ранкової атаки електростанції повертаються до нормальної роботи, їх потужності достатньо для покриття споживання у повному обсязі. Імпорт електроенергії зі Словаччини сьогодні незначний, що є звичайним явищем при достатності власної генерації та стабілізації електропостачання в країні.