Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

У Києві затримали колаборанта, який намагався сховатися у лавах представництва Червоного Хреста (ФОТО)

Служба безпеки затримала у Києві ворожого поплічника, який перебував у розшуку за добровільну співпрацю з російськими окупантами на тимчасово захопленій частині сходу України

Зловмисником виявився колишній керівник сектору створеного загарбниками “управління пенсійного фонду лнр у Новопсковському районі”. Ще у минулому році співробітники СБУ викрили колаборанта, задокументували його злочинну діяльність і оголосили у розшук. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Згодом українська спецслужба встановила, що зловмисник приховано прибув до столиці, де намагався «легалізуватись” під виглядом волонтера місцевого представництва “Товариства Червоного Хреста України”.

Під час “працевлаштування” до гуманітарної установи колаборант видавав себе за переселенця з Луганщини і приховав факти своєї співпраці з окупантами. У подальшому він планував втекти від правосуддя за кордон під виглядом учасника міжнародного волонтерського руху. Однак правоохоронці викрили і затримали зловмисника.

За даними слідства, мешканець Луганщини на початку повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України.

За це його призначили до складу місцевої окупаційної адміністрації. Перебуваючи на “посаді”, він виконував вказівки москви щодо поширення кремлівського режиму на території регіону.

Зловмисник брав участь у впровадженні на Луганщині “рубльової зони” через пенсійні виплати.

Наразі йому повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК (колабораційна діяльність). Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Чоловіку загрожує покарання до 10 років ув’язнення.