Хронікерс

Гарячі українські новини

Голова Харківського окружного адмінсуду сяде на 5 років, – СБУ

За матеріалами СБУ 5 років за ґратами проведе очільниця Харківського окружного адмінсуду

Про це інформує пресцентр СБУ, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Як зазначено, голова Харківського окружного адміністративного суду налагодила злочинний механізм одержання грошей за прийняття рішень на користь заявників.

У вересні 2020 року вона запропонувала хабар своїй підлеглій – судді, яка розглядала адміністративну справу представника комерційної структури. За 3 тисячі доларів керівниця вимагала прийняти «необхідне» для підприємця судове рішення щодо земельного спору. Того ж року співробітники СБУ спільно з НАБУ і САП затримали очільницю суду на робочому місці під час передачі всієї суми неправомірної вигоди.

У травні 2021 року Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила суддю від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

У подальшому за матеріалами Служби безпеки Вищий антикорупційний суд визнав фігурантку винною за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (висловлення пропозиції та наданні неправомірної вигоди за ухвалення рішення іншим суддею) та призначив покарання у вигляді 5 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки.

Вирок набуває законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження.