Хронікерс

Гарячі українські новини

Повідомлено про підозру двом офіцерам, що в 2014 році перейшли на бік ворога

Двом ексофіцерам ВМС ЗСУ повідомлено про підозри у держзраді та дезертирстві

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону та Білгород-Дністровської спецпрокуратури у військовій та оборонній сфері заочно повідомлено про підозру двом ексофіцерам ВМС ЗСУ за фактами державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).

За даними слідства, у 2014 році під час тимчасової окупації території АР Крим та м. Севастополя внаслідок збройної агресії РФ колишні офіцери не з’явилися на службу в пункт постійної дислокації на материковій частині України. Зрадивши військовій присязі на вірність українському народові, вони перейшли на бік ворога.

“Підозрювані відмовились виконувати обов’язки несення військової служби у Збройних Силах України. З 2014 року і дотепер вони проходять військову службу у складі збройних сил РФ в федеральній бюджетній установі «міжнародний протимінний центр збройних сил РФ”, – йдеться в повідомленні.

Вживаються заходи щодо ініціювання питання про здійснення досудового розслідування у кримінальних провадженнях в порядку спеціального досудового розслідування.