Хронікерс

Гарячі українські новини

У Києво-Могилянській академії заборонили спілкуватися російською

Заборону ухвалили на 40-й сесії академічної конференції університету 

У Національному університеті “Києво-Могилянська академія” студентам, викладачам та адміністрації заборонили використовувати російську мову у закладі. Про це повідомив голова Наглядової ради НаУКМА Геннадій Зубко, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Нову норму прописали у Правилах внутрішнього розпорядку НаУКМА, які затвердили 27 січня на 40-й сесії Академічної конференції університету. 

За словами Зубко, викладання російською не ведеться у виші вже дуже давно. Наразі заборона стосується й міжособистісного спілкування.

“Це стосується абсолютно всіх: викладачів, студентів, адміністративного персоналу. Ця норма прописана у нових Правилах внутрішнього розпорядку НаУКМА, які затвердили на 40 сесії Академічної конференції університету”, – зазначив він.

Зубко наголосив, що рішення підтримують і студенти, і викладачі.

“Війна дуже вплинула на роботу університету. Могилянці стали до лав ЗСУ  і пішли на передову захищати Україну, на жаль, є і загиблі герої. Війна скорегувала темп наукових досліджень, але кількість наукових публікацій, хоч і зменшилась, але не суттєво. Війна змусила багатьох студентів і викладачів шукати прихистку за кордоном”, – пояснив голова Наглядової ради НаУКМА.