Хронікерс

Гарячі українські новини

Рада залучить СБУ до розслідування витоку харчових контрактів Міноборони

Інформація у контрактах може бути використана ворогом – такі документи є закритими, згідно з вимогами воєнного часу

Служба безпеки України буде залучена до розслідування витоку у ЗМІ даних контрактів Міноборони з постачальниками послуг харчування для військових.

Про це у коментарі “Українським Новинам” заявив народний депутат, член Комітету з питань національної безпеки, оборони і розвідки Геннадій Касай, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

“Комітет збереться і буде присутній міністр оборони. Я читав, що Міноборони будуть звертатися у правоохоронні органи, зокрема, і в СБУ, щодо питання, що вони бачать в цьому питанні (публікація у ЗМІ оригіналів закритих контрактів МО та звинувачення на адресу Міноборони у закупівлях послуг харчування нібито за завищеними цінами) зраду”, – сказав нардеп.

На його думку, інформація у контрактах може бути використана ворогом – такі документи є закритими, згідно з вимогами воєнного часу, адже містять відомості про військові частини, їх адреси.

“Дійсно ця інформація не мала б бути публічною. Тому будемо в цьому питанні також розбиратися, сто відсотків. Питання на часі”, – підкреслив Касай. Саме тому до вивчення ситуації залучатимуть СБУ, пояснив він. Це відбудеться під час найближчих засідань профільного комітету.

“Залучимо і вислухаємо наші правоохоронні органи і СБУ, яке в цьому процесі також повинне розібратися”, – резюмував Геннадій Касай.