Хронікерс

Гарячі українські новини

Директор ЦРУ таємно відвідав Київ, – ЗМІ

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс таємно відвідав Київ та зустрівся з Зеленським наприкінці минулого тижня

Про це йдеться у повідомленні The Washington Post, передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

“Вільям Бернс відвідав Київ, де зустрівся з колегами з української розвідки, а також із президентом Зеленським і підтвердив нашу незмінну підтримку України в захисті від російської агресії”, — цитує видання слова представника адміністрації США.

Зазначається, що українське керівництво цікавилося, зокрема, чи триватиме потужна підтримка Києва з боку адміністрації президента США Джо Байдена в умовах, коли республіканці отримали контроль над Палатою представників. 

“Після зустрічі Зеленський чітко зрозумів, що підтримка Києва з боку Вашингтона залишається сильною, а фінансування в розмірі 45 мільярдів доларів, ухвалене Конгресом у грудні 2022 року, триватиме принаймні до липня або серпня”, — пише видання.

The Washington Post не має даних, про що конкретно директор ЦРУ говорив із Зеленським, але наводить оцінки військових аналітиків, що цієї весни можливе загострення бойових на тлі посиленої мобілізації в росії.