Хронікерс

Гарячі українські новини

Компанія Meta може скасувати заборону на оголені жіночі груди у Фейсбуці та Інстаграмі

Наглядова рада компанії Meta, яка володіє Facebook, Instagram та WhatsApp, закликала переглянути правила, що забороняють зображення жінок з оголеними грудьми

Про це пише The Guardian із посиланням на джерела в Meta (керівна компанія, якій належать згадані соціальні мережі), передає Хронікерс.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Згідно з повідомленням інтернет-видання, ще 17 січня 2023 року наглядова рада, до якої увійшли відомі політики, журналісти, науковці, рекомендувала переглянути стандарт спільноти з оголеної натури та сексуальної активності для дорослих, “щоб вона регулювалася чіткими критеріями, які поважають міжнародні стандарти в галузі прав людини”.

Рекомендації зроблено на тлі скандалу з видаленням у Facebook заздалегідь підданих цензурі фотографій пари трансгендерів із США, які збирали гроші на хірургічну операцію. На фото хоч і були голі груди, але соски залишалися прикритими.

Штучний інтелект вирішив видалити ці фото, але після звернення трансгендерів до служби підтримки адміністрація соціальної мережі повернула знімки до публікації.

Якщо компанія дослухається до рекомендації незалежної ради, то правила відомих соцмереж щодо цього питання зміняться вперше за 10 років. Саме тоді жінки вигадали та популяризували гасло “звільніть соски” (free the nipple), чим закликали до рівних стандартів оголення чоловічих та жіночих грудей.