Хронікерс

Гарячі українські новини

Латвія може передати Україні нову партію ЗРК Stinger

Латвія може передати Україні нову партію зенітно-ракетних комплексів Stinger. Таке рішення може бути оголошене на наступному засіданні “Рамштайну”

Про це заявила міністерка оборони країни Інара Мурнієце в інтерв’ю латвійському телеканалу, передає Паляниця з посиланням на Суспільне мовлення Латвії.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Вона наголосила, що список військової підтримки Латвії для України вже “в кишені”.

“Насправді український фронт – це наша лінія оборони, тому ми зараз думаємо, як долучитися до великого потоку допомоги Україні і як підтримати Україну, як відповісти на прохання президента Володимира Зеленського”, – заявила Мурнієце.

За її словами, Латвія розглядає можливість надсилання зброї в Україну та навчання українських військових.

“Зустрічаючись з українськими колегами, вони висловлюють найбільшу вдячність Латвії за ті Stinger, які прийшли до війни, це було дуже правильне рішення Міністерства оборони, а також колишнього міністра. Ми будемо продовжувати допомагати зі Stinger, будемо продовжувати ще більш інтенсивне навчання українських військових у Латвії”, – зазначила Мурнієце.

Крім того, міністр звернула увагу й на те, що “Україна високо цінує безпілотні літальні апарати або дрони”, тому Латвія також могла б продовжити їх постачання.