Хронікерс

Гарячі українські новини

Ще двох протестувальників стратили в Ірані

В Ірані стратили двох чоловіків за звинуваченнями у скоєнні злочинів під час масштабних протестів, спричинених загибеллю 22-річної дівчини, затриманої іранськими силовиками через неналежне носіння хіджабу

Про це 7 січня повідомляє The Guardian, передає Паляниця.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

“Іран стратив двох чоловіків після того, як вони були визнані винними у вбивстві члена воєнізованих формувань під час протестів, заявили судові органи”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, кількість страчених у зв’язку із загальнонаціональними протестами зросла вдвічі та досягнула чотирьох людей.

“Сьогодні вранці були повішені Мохаммад Махді Карамі та Сейєд Мохаммад Хоссейні, головні винуватці злочину, що призвів до мученицької смерті Рухолли Аджаміана”, – наводить The Guardian дані від судового інформаційного агентства Mizan Online.

На початку грудня суд першої інстанції засудив двох чоловіків до страти, а у вівторок, 3 січня, Верховний суд залишив у силі смертні вироки, звинувативши демонстрантів у вбивстві Аджаміна 3 листопада. Аджамін, якого нібито вбили протестувальники, був членом ополчення Басидж, пов’язаного з Корпусом вартових ісламської революції, який загинув у Караджі, на захід від Тегерана.

Прокуратура раніше заявила, що 27-річного чоловіка було роздягнено догола і вбито групою скорботних, які віддавали шану вбитому протестувальнику Хадісу Наджафі.