Хронікерс

Гарячі українські новини

Країни G7 готові виділити на підтримку України 32 мільярди доларів

У “Великий сімці” скоординували дії щодо подальшої підтримки Україні

Для підтримки України на наступний рік на тлі російської агресії країни G7 погодили виділення 32 мільярдів фінансової допомоги. Слід зазначити, що і у 2022 році Україна отримала таку ж суму. Про це йдеться у заяві країн G7, передає Паляниця.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

“На 2023 рік ми вже мобілізували до 32 мільярдів доларів бюджету та економічну підтримку України та продовжуємо процес”, – йдеться у заяві.

Зокрема, сума складається з 18 мільярдів євро від Європейського Союзу, доповнену грантом від держав-членів для покриття процентних витрат, і ще один дуже значний пакет підтримки з боку Сполучених Штатів, запропонований адміністрацією Байдена який може бути схвалений Конгресом США пізніше цього тижня, а також виділення 500 мільйонів доларів США в рамках подальшої позики Світового банку.

“Ці значні зобов’язання, засновані на чіткій специфікації потреб України, дають Україні певність і дозволяє уряду продовжувати надання базових послуг, проведення найважливіших ремонтів та стабілізацію економіки. Ми готові зробити більше, якщо буде потрібно”, – заявляють країни G7.