Хронікерс

Гарячі українські новини

В єпархіях УПЦ МП виявили російські паспорти, склади пропагандистської літератури та перепустки окупантів (ФОТО)

Служба безпеки завершила перевірки на об’єктах УПЦ МП у Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Миколаївській, Сумській, Львівській, Житомирській і Херсонській областях

На території єпархій співробітники СБУ знайшли російські паспорти, георгіївські стрічки, символіку забороненої партії ОПЗЖ і “методички” кирила щодо поширення ворожої пропаганди через вірян. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Паляниця.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Крім цього, виявлені склади з прокремлівською літературою, у тому числі авторства ідеолога рашизму івана ільїна. У цих виданнях представники рф заперечують існування українського народу, його мови і культури, а також ставлять під сумнів українську державність.

Під час огляду церковних приміщень у селищі Чорнобаївка Херсонської області співробітники СБУ виявили бланки перепусток до окупаційних органів рф.

В єпархії на Львівщині знайдені фото прихованих російських документів “об обеспечении взаимодействия с военными комиссариатами рф”.

На території церков у Закарпатській області був прапор так званої “Республіки Підкарпатська Русь” з текстом гімну “підкарпатських русинів”.

Також встановлено, що місцевий священник у проповідях називав “безбожниками-сатаністами” людей, які святкують Різдво 25 грудня. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) КК України.

На території одного з монастирів Рівненщини викрили послушника з російським паспортом і контактами в рф. Наразі СБУ перевіряє його можливу причетність до розвідувально-підривної діяльності на користь спецслужб країни-агресора.

 А в Роменській єпархії виявили клірика з партквитком Комуністичної партії колишнього СРСР.

Наразі всі вилучені матеріали направлені на експертизу для вжиття подальших процесуальних дій.