Хронікерс

Гарячі українські новини

СБУ затримала двох колаборантів на Херсонщині, які викрадали українців до катівень (ФОТО)

Служба безпеки викрила ще двох поплічників ворога у звільненому Херсоні

Під час захоплення колаборанти вони добровільно вступили до створеного окупантами “главного управления мвд Херсонской области”. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Паляниця.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Після “співбесіди” з представниками фсб одного із зловмисників призначили “следователем” і поставили перед ним завдання щодо участі у придушенні руху опору на окупованій частині регіону. До потерпілих застосовували психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи.

Через терор і репресії рашисти намагалися поширювати кремлівський режим на тимчасово захопленій території півдня України.

Ще одного колаборанта призначили “патрульным полиции” у складі окупаційного органу. Перебуваючи на цій “посаді”, він брав безпосередню участь у переслідуванні і незаконних затриманнях українських громадян.

Після звільнення Херсону колаборанти намагалися переховуватись на території міста. Однак їм це не вдалося. Співробітники СБУ встановили місце знаходження і затримали зловмисників.

Обом фігурантам повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) КК України. Їм обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Затриманим загрожує до 15 років ув’язнення.