Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Коригувальника по Запоріжжю, який виявився працівником оборонного сектору, затримала СБУ (ФОТО)

Служба безпеки затримала ще одного коригувальника ракет під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Запорізької області

Про це інформує пресцентр СБУ, передає Паляниця.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Як зазначено, чоловік коригував прицільні ракетні удари рф по критичній інфраструктурі Запорізького регіону. В першу чергу він «наводив» російську зброю на об’єкти енергетики та інші споруди систем життєзабезпечення. А після ударів виходив на місцевість для фіксації наслідків «прильотів» та передачі ворогу відповідних даних – уточнена інформація потрібна була окупантам для проведення подальших обстрілів міста.

Крім цього, зрадник приховано збирав інформацію про місця тимчасового базування і переміщення української військової техніки на території обласного центру. Зібрані відомості передавав агресору через соцмережі, у тому числі Телеграм-канал зрадника і кремлівського пропагандиста Рогова.

У результаті слідчо-оперативних дій співробітники Служби безпеки встановили місцезнаходження і затримали зловмисника. Зрадником є працівник одного з українських оборонних заводів, якого на початку повномасштабного вторгнення завербували спецслужби рф для проведення розвідувально-підривної діяльності на півдні України. У поле зору окупантів потрапив через свою проросійську «активність» у соцмережах, де йому запропонували конфіденційне співробітництво, за яке гарантували гроші та «посаду» у разі захоплення регіону.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили мобільний телефон і комп’ютерну техніку із доказами прихованого листування з російським «куратором». Наразі затриманому повідомлено про підозру. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.