Хронікерс

Гарячі українські новини

Ракетні удари по енергетиці: В ДТЕК пояснили, як росіяни обирають об’єкти для атак

В ДТЕК вважають, що коригувальниками ударів росіян по об’єктах енергетичної інфраструктури є місцеві, що мають можливість оцінити наслідки ураження. Після цього відбувається повторна атака, щоб “добити” об’єкт

Країна-агресор продовжує завдавати ракетних ударів по енергосистемі України. Вже зрозуміло, що наступними цілями ворога зазвичай стають є ті об’єкти, які він “ще не добив”.

Про це розповів виконавчий директор компанії ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону, передає Паляниця.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

За його словами, в ДТЕК підозрюють, що інформацію про ступінь пошкодження того, що атакували окупанти, їм здають люди на місцях.

Сахарук розповів, що багато інформації було доступно в інтернеті ще до війни. Багато людей працювали в українській енергетиці і вчилися в Україні, а нині працюють на росії. Тому знайти когось, хто знає, як діє наша енергосистема, нескладно, вважає він.

“Єдине, я думаю, що використовується інформація з місця події, щоб зрозуміти, яка шкода була спричинена. Думаю, працюють люди на місці, дивляться і, можливо, фотографують чи просто усно доповідають, що трапилося. Тому що ті об’єкти, що “не добили”, є об’єктами наступних атак”, – заявив виконавчий директор ДТЕК.