Хронікерс

Гарячі українські новини

Окупанти обстрілюють з мінометів та артилерії Запорізьку область (ФОТО)

На цих вихідних війська рф використали проти мирного населення Запорізької області артилерію, системи залпового вогню, міномети

Постраждало близько 20 населених пунктів Пологівського та Василівського районів. Інформація про постраждалих не надходила. За дві доби, 19-20 листопада, поліцейські зареєстрували 53 повідомлення від жителів про зруйновану інфраструктуру. Про це повідомляє пресслужба поліції області, передає Паляниця.

Слідкуйте за нами в телеграмі: гарячі оперативні новини тут

Збройної агресії зазнали населені пункти на Пологівському та Василівському напрямках: Гуляйполе, Оріхів, Залізничне, Преображенка, Дорожнянка, Червоне, Мала Токмачка, Щербаки, Новоданилівка, Чарівне, Малинівка, Щербаки, Ольгівське, Білогір’я, Степногірськ, Малі Щербаки Степове, Кам’янське.

Найбільших уражень зазнало Гуляйполе. У вихідні дні ворог накрив щільним вогнем близько 15 вулиць райцентру. У результаті знищені понад 30 осель місцевих мешканців, пошкоджено територію домоволодінь, гаражі, господарчі будівлі.

Пекельною була обстановка й на Оріхівщині. Російські військові обстрілювали районний центр і села громади вдень і вночі. Від прямих влучань зайнялися пожежі, які спричинили вагомі збитки власникам домоволодінь.

Загалом поліцейські зафіксували близько десятка зруйнованих домівок, а також пошкоджені авто та приміщення магазину.

У Василівському районі після обстрілу “Градами” території Степногірської тергромади жителі повідомили про зруйноване житло та господарчі об’єкти на прилеглій території. Відомо про два пошкоджені будинки. Поліцейські документують наслідки влучань, а також встановлюють інші руйнування.

За фактами обстрілів правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України.