Хронікерс

Гарячі українські новини

СБУ встановила особу російського генерала, що курує роботу ворожих ДРГ на сході України

Служба безпеки встановила особу одного з керівників розвідки повітряно-десантних військ рф, який бере активну участь у бойових діях проти Сил оборони на сході України

Про це інформує пресцентр СБУ, передає Паляниця.

Генерала російського спецназу, під керівництвом якого ворожі ДРГ намагаються прориватися через лінію фронту для проведення диверсій проти українських військ та об’єктів критичної інфраструктури, становила Служба безпеки України. Перебуваючи у складі окупаційного угруповання, він організовує підготовку та координує діяльність російських диверсійно-розвідувальних груп на Донецькому напрямку.

Встановлено, що зловмисником є «герой росії», генерал-майор зс рф із позивним «Сторож», який ще у 2014 році був «відряджений» до складу терористичної організації «днр». Для “роботи” він використовує свої спеціальні навички та досвід бойових дій на північному Кавказі.

“На початку повномасштабного вторгнення “Сторож” отримав завдання з москви організувати діяльність диверсійних груп, до яких увійшли підрозділи ВДВ рф та учасники терористичних угруповань «днр»”, – повідомили в СБУ.

На підставі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки повідомили російському генералу про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) Кримінального кодексу України. Тривають комплексні заході для притягнення його до відповідальності за злочини проти України. Розслідування проводили співробітники СБУ Вінницької області за процесуального керівництва обласної прокуратури.