Хронікерс

Гарячі українські новини

Заміна 4 із 5 генералів ніяк не допомогла росії, – Британська розвідка

Заміна генералів в армії РФ не допомогла покращити бойові характеристики

Про це йдеться у зведенні Міністерства оборони Великої Британії, передає Паляниця.

Посилаючись на дані британської розвідки, міністерство зазначає, що на тактичному рівні “майже напевно спостерігається загострення нестачі здатних російських молодших офіцерів” для організації та керівництва новомобілізованими резервістами.

“Очевидці свідчать, що 15 жовтня товариш по службі розстріляв 11 російських солдатів під Бєлгородом після того, як офіцер образливо висловився на адресу новобранців із числа національних меншин. Погане керівництво на нижчому рівні, ймовірно, погіршує низький моральний дух, і погану згуртованість підрозділів у багатьох частинах російських сил”, – вважають у Міноборони.

Також вказується, що 4 з 5 генералів, які безпосередньо керували російськими елементами вторгнення в лютому, вже звільнені, а їхня заміна наразі мало допомогла покращити бойові характеристики війська.

“Відсутність безперервності командування, ймовірно, буде більш руйнівним, ніж у західній армії, оскільки згідно з російською доктриною розробка планів здебільшого залежить від командира особисто, а не від колективної роботи ширшого штабу”, – кажуть у Міноборони.