Хронікерс

Гарячі українські новини

Навмисне обстрілюють підстанції: “Енергоатом” звинуватив росію у ядерному шантажі

Окупанти навмисне цілили в підстанції, з’єднані високовольтними лініями зв’язку з українськими атомними електростанціями

“Енергоатом” заявив, що аналізуючи дії рашистських окупантів протягом останніх днів, можна зробити висновок про нову тактику ядерного шантажу з боку росії. Про це йдеться у заяві компанії в телеграм-каналі, передає Паляниця.інфо.

“Хоча ці підстанції розташовані доволі далеко (160–200 км) від українських атомних станцій, проте внаслідок їх пошкодження відбувається відключення ліній зв’язку, через які передається електроенергія з АЕС в енергосистему України. Й у разі припинення роботи цих ліній зв’язку енергоблоки АЕС аварійно відключаються, відтак станції опиняються в режимі блекаута з включенням дизель-генераторів”, – йдеться у повідомлені.

В “Енергоатомі” підкреслили, що “рашистські ядерні терористи” серйозно розглядають такий сценарій ядерного шантажу задля нанесення українським атомним станціям ще більшої шкоди з непередбачуваними наслідками. Реалізація подібного сценарію підтверджується також діями окупантів на Запорізькій АЕС.