Хронікерс

Гарячі українські новини

Агентів рф, що готували псевдореферендум на Миколаївщині, викрила СБУ

Двоє зрадників вже отримали свої підозри, а організаторці псевдоголосування, яка наразі переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території, – повідомлено про підозру заочно

На Миколаївщині Служба безпеки викрила колаборантів, що допомагали окупантам організували псевдореферендум, передає Паляниця.інфо з посиланням на пресцентр СБУ.

За матеріалами слідства, мешканка Баштанського району, яка добровільно брала участь в організації та проведенні незаконного референдуму на Миколаївщині, втекла на окуповану росією територію.

Її поплічники на підконтрольній Україні території допомагали поширювати тему «референдуму» у соціальних мережах. Зокрема, «розганяли» фейки про те, що нібито населення Миколаївської області підтримує запланований плебісцит.

“Стосовно них зібрано доказову базу та повідомлено про підозру за ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) Кримінального кодексу України. Організаторці псевдореферендуму підозра оголошена за ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України”, — додають в СБУ.