Хронікерс

Гарячі українські новини

Військовому, що перейшов на бік окупантів та воював в Ірпені та Бучі, світить 15 років за ґратами

ДБР завершило спецрозслідування щодо капітана-зрадника, який брав участь у боях на Київщині, де на той час проживали його рідні

Працівники Держбюро розслідувань завершили спеціальне розслідування стосовно колишнього заступника начальника розвідувального управління командування штабу ВМС ЗСУ Ігоря Татарченка, який у 2014 році перейшов на бік ворога. Як повідомляє пресслужба ДБР, обвинувальний акт направлено до суду, передає Паляниця.інфо.

Зазначається, що після захоплення окупантами військової частини у Севастополі у 2014 році на той час капітан ІІ рангу присягнув на вірність агресору. На даний час Татарченко обіймає посаду командира 155 окремої бригади морської піхоти рф. Це угруповання брало участь в бойових діях у Бучі та Ірпені.

“Після початку повномасштабної російської агресії зрадник пішов воювати проти власного народу. Навіть не зважив на те, що за оперативними даними, його близькі родичі досі проживають на території Київської області”, – йдеться в повідомленні.

Колишній український військовий обвинувачується у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.