Хронікерс

Гарячі українські новини

Ціла родина підірвалася на ворожій міні на Харківщині

Авто із п’ятьма людьми, що намагалися евакуюватись із Куп’янська, наїхало на російську міну ще у травні

На Харківщині ціла родина загинула внаслідок наїзду автомобіля на міну. Розпочато провадження за фактом загибелі п’ятьох мешканців Куп’янська, які підірвалися на міні, передає Паляниця.інфо з посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

2 жовтня 2022 року до правоохоронців звернувся чоловік із заявою, що у травні в полі біля с. Василенкове на вибуховому пристрої підірвався автомобіль.

За даними слідства, люди намагалися евакуюватись з Куп’янська до Харкова. За попередньою інформацією, авто з пасажирами наїхало на міну. В машині знаходились 5 осіб, серед яких був 17-річний підліток, усі вони загинули.

Прокурори спільно з вибухотехніками, експертами-криміналістами та слідчими поліції провели огляд місця події, у ході якого виявили згорілий автомобіль та тіла загиблих. Наразі проводяться необхідні слідчі дії.