Хронікерс

Гарячі українські новини

Загроза реалізації Росією теракту на ЗАЕС наразі зменшилася, – розвідка

На даному етапі, порівняно з попередніми місяцями, безпосередня загроза реалізації РФ теракту на Запорізькій АЄС зменшилася. Проте не можна сказати, що там панує безпека і порядок, поки вона окупована росіянами

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов заявив в інтерв’ю Укрінформу, передає Хронікерс.

“Запорізька атомна електростанція – великий об’єкт атомної енергетики України, захоплений російськими окупантами і терористами. Це означає, що ні міжнародні, ні українські норми атомної безпеки там не дотримуються. Відповідно, говорити, що там – безпека і порядок, ми зараз точно не можемо. Але, так, порівняно з історією кількамісячної давнини, безпосередня загроза реалізації теракту на даному етапі зменшилася”, – сказав Юсов.

Водночас він наголосив, що російський військовий контингент перебуває на ЗАЕС, а її територія замінована, у тому числі вибуховими пристроями дистанційного детонування, тому загроза теракту зберігається.

Юсов додав, що повна безпека ЗАЕС і навколишніх територій буде гарантована виключно після звільнення станції від російських загарбників і повернення під контроль України.