Хронікерс

Гарячі українські новини

Керівник міжрегіонального лісгоспу на Вінниччині дозволив незаконні вирубки на понад 50 млн грн

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру начальнику відділу Центрально-західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства

Про це інформує Офіс генпрокурора, передає Хронікерс.

Посадовцю інкриміновано перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України).

За даними слідства, у 2020 році він під час виконання обов’язків першого заступника начальника Вінницького облуправління лісового та мисливського господарства надав дозволи на проведення незаконних рубок у лісах Вінниччини.

Дозволи видавалися усупереч вимогам чинного законодавства. Унаслідок цього було незаконно вирубано понад 7 тисяч дерев різних порід на площі 14 га. Слідство задокументувало 5 епізодів протиправної діяльності посадовця. Державним інтересам у сфері охорони лісових ресурсів завдано шкоди на близько 50 млн грн.

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочину, зокрема – інших фігурантів справи.