Хронікерс

Гарячі українські новини

Понад два десятки колаборантів з Луганщини та Херсонщини отримали заочні підозри від ДБР

Працівники ДБР заочно повідомили про підозру 22 колаборантам та зрадникам з Луганської та Херсонської областей, які після російського вторгнення почали працювати на окупантів

Про це інформує пресслужба ДБР, передає Хронікерс.

Один з фігурантів – ексрятувальник – отримав на тимчасово окупованих територіях Херсонщини посаду начальника пожежної частини смт Нижні Сірогози на території Генічеської територіальної громади. Другий – добровільно обійняв посаду старшого інспектора мчс лнр на території Луганської області.

Ще одна фігурантка – працівниця херсонського Центру пробації – пішла працювати на окупантів начальником відділу по роботі з персоналом управління федеральної служби виконання покарань в Херсонській області на тимчасово окупованій території Скадовського району.

Ще 19 колишніх правоохоронців з Херсону добровільно почали працювати на ворога у створеній окупантами незаконній структурі – так званому криміналістичному центрі мвс Херсонської області. Цей центр спецслужби рф створили для встановлення контролю над Херсоном під час тимчасової окупації.

19 фігурантів отримали посади експертів-криміналістів та створювали видимість існування правоохоронної системи на окупованій території.

Двом колишнім рятувальникам заочно повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Колишній працівниці Центру пробації та 19 так званим криміналістам повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.