Хронікерс

Гарячі українські новини

Справу підозрюваного в держзраді екснардепа від ОПЗЖ Волошина передали до суду

Колишній нардеп від ОПЗЖ Олег Волошин постане перед судом за держзраду

Про це інформує пресслужба ДБР, передає Хронікерс.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо підозрюваного у державній зраді колишнього народного депутата України від забороненої партії ОПЗЖ Олега Волошина. Обвинувальний акт направлено до суду.

Встановлено, що упродовж останніх років народний депутат України, виступаючи з трибуни ВРУ, а також у численних інтерв’ю та ефірах на телебаченні розповсюджував пропагандистські наративи рф та вів підривну діяльність проти України. Його слова спотворювали дійсний стан справ у військово-політичному житті країни, у чутливих для людей соціальних питаннях тощо.

На думку експертів, всі його виступи у сукупності та за загальним змістом є однією з форм підривної діяльності. Він фактично займався пропагандою, яка сприяла досягненню політичних цілей військово-політичного керівництва російської федерації відносно Української держави. Цим він шкодив суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

Депутат обвинувачується у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) та нанесені умисних легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125 КК України) за побиття ветерана АТО влітку 2020 року скеровано до суду. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років.