Хронікерс

Гарячі українські новини

У Києві та на Вінниччині викрили нові схеми ухилення від мобілізації (ФОТО)

Правоохоронці повідомили про підозру мешканцю Києва, адвокатці та завідувачу відділенням лікарні на Вінниччині, які за гроші допомагали військовозобов’язаним уникнути мобілізації

Про це повідомила Офіс генпрокурора, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Викрито киянина, який, видаючи себе за військовослужбовця, пропонував охочим уникнути мобілізації. За 8000 доларів він обіцяв працевлаштування до одного із добровольчих військових формувань. Таким чиним “клієнт” не підлягав мобілізації та мав можливість безперешкодного перетину кордону.

Фігуранту інкриміновано перешкоджання законній діяльності ЗСУ й інших військових формувань та незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

На Вінниччині викрили адвокатку та завідувача відділенням лікарні. Адвокатка пропонувала своїм клієнтам з числа військовослужбовців оформити медичні документи, які дають право на звільнення з військової служби за станом здоров’я або переведення до нижчої категорії придатності.

В подальшому завідувач відділенням місцевої лікарні видавав їм фіктивні документи про нібито перебування на тривалому стаціонарному лікуванні та діагностування захворювань або травм, що не дають можливості виконувати обов’язки військової служби. Такі “послуги” коштували від 700 до 2800 доларів.

Фігурантам інкримінували службове підроблення та одержання неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 366, ч. 1, 3 ст. 368 КК України).

Наразі всім трьом ділкам обрані запобіжні заходи.