Хронікерс

Гарячі українські новини

Правоохоронці затримали військового-дезертира, який зливав ворогу дані про підрозділи ЗСУ на Вінниччині та Сумщині

Військового, що самовільно залишив місце несення служби та зливав інформацію ворогу, підозрюють у держзраді та дезертирстві

Про це інформує пресслужба ОГПУ, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

За процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону заступнику командира бойової машини повідомлено про підозру за фактами державної зради та дезертирства.

За даними слідства, у березні 2024 року підозрюваний, вибувши з району виконання бойового завдання на лікування, не повернуся до місця несення служби, самовільно залишивши військову частину.

У серпні 2024 року він увійшов до складу агентурно-інформаторської мережі. Її завданням був збір та передача інформації розвідувального характеру представникам країни-агресора для проведення підривної діяльності проти України.

“За грошову винагороду підозрюваний неодноразово знімав на відео та надсилав ворогу через месенджер точне розташування підрозділів ЗСУ та інших формувань на території Вінницької та Сумської областей. Ця інформація використовувалася для коригування і наведення артилерійського вогню, ракетних ударів та іншого вогневого ураження”, – кажуть прокурори.

Правоохоронці затримали його за місцем свого проживання. Наразі чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права застави.