Хронікерс

Гарячі українські новини

Росіяни зменшили кількість обстрілів на Сумщині на кордоні з Курською областю, – ДПСУ

У Сумській області на ділянках, де триває операція ЗСУ в Курській області, фіксується зменшення активності російських обстрілів

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає Хронікерс із посиланням на Укрінформ.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Так, він зазначив, що на ділянках, де ЗСУ проводять військову операцію в російській Курській області, прикордонники фіксують зменшення кількості обстрілів Сумщини, на решті територій обстріли тривають.

“У тих межах, де ЗСУ ведуть операцію в Курській області, можемо говорити про зменшення активності обстрілів. Але Сумська область має протяжність з країною-терористкою понад 500 км, і на інших ділянках ворог продовжує активно завдавати ударів”, – розповів Демченко.

Крім того, речник ДПСУ зауважив, що Україна не має на меті захопити чужі території, а Курська операція лише дає можливість нарощувати оборонні можливості.

“Україна не прагне захопити чиїсь території, а це буфер, щоб Росія не здійснювала обстріли території України. На інших відтинках кордону в межах Сумщини ми також ведемо вогонь по тих законних цілях і по тих засобах, які ворог намагається застосовувати для ударів по нашій території. Але ми не фіксуємо накопичення сил для дій у відповідь ЗСУ”, – додав Демченко.