Хронікерс

Гарячі українські новини

Службовці провідного українського НДІ надавали росіянам допомогу у відновленні нафтогазового комплексу після українських атак

Керівництво українського проєктного інституту допомагало РФ відновлювати НПЗ після атак українських дронів

Про це повідомляє пресслужба ОГПУ, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора керівнику та чотирьом працівникам провідного українського науково-дослідного інституту повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору.

За даними слідства, від початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України службові особи цього інституту продовжили співпрацювати з представниками держави-агресора.

Зокрема, підозрювані розробляли проєктно-кошторисну та конструкторську документацію для стратегічних підприємств нафтопереробної та нафтохімічної промисловості окупантів. Надалі ця документація використовувалась ворогом для забезпечення безперебійної роботи підприємств та фінансування збройної агресії РФ проти України.

Правоохоронці провели 14 обшуків в офісних приміщеннях і за місцем проживання підозрюваних у Києві, Харкові та Львові. Вилучили мобільні телефони, системні блоки, ноутбуки, флешки та чорнові записи із доказами співпраці з РФ.

Підозрюваних затримали в порядку ст. 208 КПК України. Наразі чотирьом з них обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.