Хронікерс

Гарячі українські новини

Російського агента, який коригував ракетні удари по Запоріжжю, відправили за ґрати

Реальний термін ув’язнення отримав ще один агент ФСБ, який діяв на Запоріжжі

Зловмисник допомагав окупантам підготувати нові серії ракетно-дронових ударів по прифронтовій території регіону. Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Під прицілом ворога були місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки Сил оборони, які залучені до бойових операцій на південному фронті.

Крім того агент намагався встановити і передати агресору локації опорних пунктів та укріпрайонів українських військ поблизу передової.

Співробітники СБУ задокументували його розвідактивність і завчасно затримали під час виконання ним ворожого завдання у квітні 2022 року.

Ворожим поплічником виявився мешканець одного з прифронтових селищ регіону, який був дистанційно завербований ФСБ через блогера Юрія Подоляку.

Для збирання розвідданих агент об’їжджав місцевість, де приховано фіксував локації підрозділів ЗСУ, а отримані відомості передавав Подоляку, який потім «звітував» фсб.

Під час обшуку у затриманого вилучили комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які він використовував у злочинній діяльності.

Російського агента визнали винним за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна, а саме квартири в обласному центрі та автомобіля.