Хронікерс

Гарячі українські новини

Начальнику Бучанського ТЦК, якого викрили на схемах для ухилянтів, оголосили нову підозру

Керівнику Бучанського РТЦК та СП Леоніду Викочку, якого у серпні викрили на організації схеми ухилення від мобілізації, повідомили про нову підозру – у незаконному збагаченні на майже 14,4 млн грн, які ним не були задекларовані

Про це повідомляє Офіс генпрокурора, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

За даними слідства, посадовець разом із двома спільниками пропонував військовозобов’язаним уникнути призову на підставі фіктивних висновків ВЛК.

Під час обшуків за місцем проживання та в автомобілях фігурантів загалом виявили понад 1,2 млн доларів. Частину з цих грошей, а саме – понад 450 тис. доларів виявили та вилучили у Викочки, який ховав їх у спеціально облаштованих схованках під підлогою та за обшивкою стін в своєму будинку.

Наразі Шевченківський райсудом Києва обраф фігуранту запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 18 млн грн.

  • раніше керівник Бучанського РТЦК та СП Викочку і двом його спільникам повідомили про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, а також наданні неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 369 КК України).