Хронікерс

Гарячі українські новини

Укренерго анонсувало повернення графіків відключень світла з наступного тижня: Україну накриє спека

В Україні наступного тижня можуть повернутися до графіків вимкнення світла, оскільки через спекотну погоду прогнозують зростання споживання електроенергії

Про це інформує пресслужба НЕК “Укренерго”, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Як зазначено, з наступного тижня Україну очікує п’ять днів спеки. Температура повітря може підвищитися до +28-30°С по всій території України. Зі зростанням стовпчика термометра – Диспетчерський центр «Укренерго» прогнозує можливе зростання споживання на 10-12%.

“Для того, щоб покрити такий рівень споживання, знадобилось би задіяти додатковий обсяг потужності, який дорівнює роботі декількох великих електростанцій. На жаль, додаткових обсягів потужності в системі немає. Українська енергосистема все ще відновлюється після 8 масованих ракетно-дронових атак росіян, які вони здійснили з березня по липень 2024 року”, – кажуть енергетики.

У разі значного зростання споживання, Диспетчерський центр “Укренерго” вживатиме всіх необхідних заходів для балансування енергосистеми і компенсації дефіциту. За потреби – застосовуватиме заходи обмеження споживання.