Хронікерс

Гарячі українські новини

Через негоду в Україні знеструмлені 116 населених пунктів, – Міненерго

Станом на 30 липня через негоду знеструмлені 116 населених пунктів у чотирьох регіонах України

Про це повідомляє Міністерство енергетики, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Через негоду на ранок знеструмлено 116 населених пунктів у Київській, Чернігівській, Житомирській та Сумській областях”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, у Дніпропетровській області пошкоджено обладнання на одній з підстанцій через атаку дрона. На Чернігівщині обстріли спричинили знеструмлення 2 465 споживачів. У Запорізькій області падіння БПЛА призвело до часткових відключень підстанції та місцевої промисловості.

Внаслідок технологічних порушень на Київщині відключалась лінія, але живлення відновлено за резервною схемою. На Днiпропетровщинi на високовольтній підстанції виявлено пошкодження, відключення споживачів не допущено.

У Житомирській області знеструмлювалось декілька підстанцій, живлення відновлено за резервною схемою. У Львівській області вимкнення лінії призвело до знеструмлення підстанцій та порушення руху потягів. Живлення відновлено.

У Міненерго зазначили, що енергетики відновили живлення для 23 357 споживачів, постраждалих внаслідок бойових дій. Загалом через бойові дії та техпорушення залишається без електропостачання 501 населений пункт.