Хронікерс

Гарячі українські новини

МОЗ скасувало висновки про встановлення інвалідності 74 військовозобовʼязаним Хмельницьким МСЕК

Міністерство охорони здоровʼя провело перевірки та скасувало висновки про встановлення інвалідності 74 військовозобовʼязаним, видані Хмельницькою медико-соціальною експертною комісією (МСЕК)

Про це йдеться у відповіді МОЗ на запит Українських Новин, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Як зазначено, Міністерство охорони здоров’я України провело перевірки обґрунтованості рішень про встановлення інвалідності чоловікам у віці від 18 до 60 років, прийнятих у період з 27 вересня по 10 листопада 2023 року (розглянуто комісією — 53 734 справи, відібрано для перегляду — 781 справу).

Також відомство перевірило обґрунтованість рішень МСЕК щодо встановлення чоловікам віком від 25 до 50 років інвалідності II та III груп у період з 6 по 21 червня 2024 року (розглянуто комісією – 37 891 справу, відібрано для перегляду – 543 справи).

“Опрацьовано понад 18 779 медико-експертних справ. У 3 146 справах рішення МСЕК було визнано сумнівними та призначено додаткову експертизу. Після чого експертні рішення у 74 справах були переглянуті і скасовані“, — йдеться у відповіді на запит.

Зокрема, у 38 випадках – ІІ група інвалідності скасована і встановлено ІІІ групу, а в 36 випадках – групу інвалідності було знято.

Наразі триває перевірка Хмельницької МСЕК правоохоронними органами в рамках кримінального провадження.