Хронікерс

Гарячі українські новини

Хотів втекти до Словаччини, та заблукав у горах: Прикордонники виявили чергового ухилянта

Прикордонники розшукали в горах Закарпаття порушника, який просив про допомогу, втративши орієнтування

Про це інформує пресслужба ДПСУ, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

25-річний киянин мав намір у незаконний спосіб потрапити до Словаччини. Він сконтактував через соцмережі з особою, яка погодилася посприяти йому у цьому за винагороду у розмірі 2000 доларів США. Чоловік переказав необхідну суму коштів на рахунок невідомого і далі діяв за його вказівками.

Перетин кордону планувався у районі прикордонного села Дубриничі Закарпатської області. Киянин дістався туди над вечір і пішов через ліс у вказаному йому напрямку. Згодом він втратив орієнтування і заблукав. Чоловік провів у горах цілу ніч у холоді і під дощем. Коли він зрозумів, що йому не вдасться ані дістатися Словаччини, ані вибратися з лісу, вирішив просити прикордонників про допомогу. Він зателефонував на гарячу лінію Держприкордонслужби і повідомив свої координати.

На пошуки правопорушника вислали прикордонні наряди від відділу “Новоселиця”. Чоловіка знайшли у лісі знесиленого та переохолодженого. Його доставили у прикордонний підрозділ, надали необхідну допомогу, забезпечили сухим одягом та нагодували.

Наразі життю затриманого уже нічого не загрожує. Втім, йому доведеться відповісти перед судом за спробу незаконно перетнути державний кордон України.