Хронікерс

Гарячі українські новини

Розвідували локації Сил оборони: у Києві, Харкові та Чернігові затримали російських агентів (ФОТО)

СБУ затримала агентурну групу ФСБ, яка шпигувала за Силами оборони одразу в трьох регіонах України

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

У Києві, Харкові та Чернігові затрмиали трьох поплічників росіян, які розвідували локації Сил оборони. Агенти діяли окремо один від одного, але замикалися на одного куратора з РФ. Один із фігурантів виконував ворожі завдання, видаючи себе за колишнього правоохоронця. У разі перевірки документів він показував фейкове ветеранське посвідчення.

Усі затримані потрапили «на гачок» російської спецслужби через Телеграм-канали, де шукали швидкого заробітку.

В обмін на гроші окупанти відправили агентів обходити місцевість та приховано фотографувати розташування особового складу та військової техніки Сил оборони.

Так, наприклад, у Києві та Чернігові загарбників найбільше цікавили місця дислокації прикордонних загонів та пунктів управління ЗСУ.

У Харкові один з фігурантів відслідковував координати укріпрайонів українських військ, які залучені до оборони обласного центру.

Діяльність ворожої групи координував кадровий співробітник військової контррозвідки ФСБ. Його особу та інші персональні дані вже встановила СБУ.

Всіх трьох агентів затримали «на гарячому», коли вони проводили дорозвідку поблизу військових об’єктів.

Фігурантам повідомили про підозру. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.