Хронікерс

Гарячі українські новини

Реінтеграція ветеранів: В Україні з’являться 15 спортцентрів, адаптованих під потреби людей з інвалідністю

Мінмолодьспорту за підтримки благодійників Фонду “МХП-Громаді” займаються вирішенням нагальних питань, повʼязаних із реінтеграцією ветеранів

Як пише Хронікерс, про це розповів Директор департаменту корпоративної та соціальної відповідальності МХП Павло Мороз.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Павло Мороз повідомив, що днями на заході Центру зайнятості Вільних людей “Навігація повернення ветеранів: професійні рішення для компаній” він наголосив на важливості міжсекторальної взаємодії для комплексного й своєчасного вирішення нагальних питань, повʼязаних зокрема із реінтеграцією ветеранів.

“Вже з досвіду можна констатувати, що для ефективної реалізації програми реінтеграції та реадаптації ветеранів “МХП Поруч”, яку з початку повномасштабного вторгнення розвиває компанія МХП, важливою є синергія бізнесу, влади та НГО. Розвиток останніх є своєрідним маркером зрілості громадянського суспільства”, – каж Павло Мороз.

Зокрема, прикладом правильної й ефективної міжсекторальної взаємодії став спільний із Фондом “МХП-Громаді” та Міністерством молоді та спорту України ДУ “Спорт для всіх” проєкт “Час діяти, Нестримні”.

За словами Павла Мороза, вже найближчим часомочікується створення та облаштування 15 спортивних центрів, адаптованих для жителів громад, зокрема людей з інвалідністю, де вони зможуть займатися фізичною культурою, спілкуватися із однодумцями та отримувати фахову підтримку від кваліфікованих тренерів, стимулюючи їх реінтеграцію в соціальне життя громади.