Хронікерс

Гарячі українські новини

На Харківщині локалізували велику лісову пожежу на площі майже 1600 га

На Харківщині рятувальники локалізували масштабну лісову пожежу на площі 1581 га. До гасіння залучені 33 одиниці техніки та 103 рятувальники

Про це під час брифінгу розповів начальник ГУ ДСНС у Харківській області Артем Астахов, передає Хронікерс із посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

За його словами, пожежа у Великобірському лісництві Ізюмського району Харківської області розпочалася вдень 17 вересня. У неділю, 22 вересня, займання вдалося локалізувати на площі 1 581 га. Триває ліквідація полум’я.

“До гасіння залучено 33 одиниці техніки та 103 рятувальники Харківського, Луганського та Полтавського гарнізонів ДСНС, зокрема два піротехнічні розрахунки, підрозділ місцевої пожежної охорони селища Андріївка, пожежний потяг, а також 18 одиниць техніки та 36 працівників лісового господарства”, – сказав Астахов.

Окрім цього, наразі у Харківській області триває ліквідація ще п’яти лісових пожеж в Ізюмському та Чугуївських районах.

Загалом, за словами Астахова, за минулий тиждень в природних екосистемах виникла 561 пожежа, з них 15 – це лісові. Полум’я знищило територію загальною площею 2 300 га. Двоє осіб зазнали опіків.