Хронікерс

Гарячі українські новини

Олександра Усика заарештували у Кракові: Що відомо

Увечері 17 вересня у польському Кракові в аеропорту заарештували українського боксера Олександра Усика

Про це повідомив народний депутат Жан Беленюк, передає Хронікерс.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

“Олександра Усика заарештували в аеропорту Кракова. Обставини зʼясовуються”, — йдеться в повідомленні.

Беленюк також оприлюднив відео моменту затримання спортсмена.

Вже невдовзі на затримання українського чемпіона відреагував президент Зеленський, який заявив, що телефонував Усику.

“Поговорив телефоном з Олександром Усиком, коли він був затриманий. Я був обурений таким ставленням до нашого громадянина й чемпіона”, – написав глава держави у соцмережах.

Зеленський заявив, що доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі та міністру внутрішніх справ України Ігорю Клименку негайно розібратися в усіх деталях інциденту в аеропорту Кракова.

Через короткий час у ситуацію із затриманням Усика втрутилися дипломати МЗС України. Генконсул України у Кракові терміново виїхав до аеропорту для з’ясування обставин ситуації.

Олександр Усик також прокоментував своє затримання в аеропорту Кракова, зазначивши, що інцидент був результатом непорозуміння. Він подякував українським дипломатам за оперативну підтримку.

“Друзі, все добре. Сталося непорозуміння, яке швидко вирішилося. Дякую, всім, хто хвилювався. Дякую українським дипломатам за підтримку. І респект польським правоохоронцям, які виконують свої обов’язки, незважаючи на зріст, вагу, розмах рук і регалії”, — написав Усик у своєму Instagram.

Згодом президент Зеленський повідомив, що Олександра Усика вже відпустили.

“Щойно мені повідомили, що все вже добре, нашого чемпіона відпустили і більше його ніхто не затримує”, – повідомив глава держави.