Хронікерс

Гарячі українські новини

Офіційно: Затримані на Київщині керівники ТЦК заробили на ухилянтах понад мільйон доларів, – СБУ

Правоохоронці ліквідували ще одну схему ухилення від мобілізації. Її організували два керівники ТЦК на Київщині разом зі спільником

Як пише Хронікерс, про це інформує пресцентр СБУ.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал

На Київщині затримано трьох організаторів оборудки – очільників двох районних ТЦК столичного регіону та їхнього спільника – громадянин країни Південного Кавказу.

Під час обшуків у затриманих виявили понад 1,2 млн доларів. Більшість вилученої готівки фігуранти зберігали у спеціально облаштованих схованках під підлогою та за обшивкою стін власних осель.

В СБУ зазначають, що фігуранти допомагали чоловікам мобілізаційного віку уникнути призову на підставі підроблених документів про непридатність за станом здоров’я. Правоохоронці з’ясували, що вартість таких “послуг” становила 37 тис. доларів США з людини.

До “пакету послуг” входила підготовка документів, зокрема фіктивних меддовідок, а також “супровід” ухилянтів під час проходження військово-лікарської комісії. Для реалізації схеми посадовці військкоматів використовували особисті зв’язки серед представників ВЛК, яких “втемну” залучали до злочинної схеми.

Затриманий спільник керівників ТЦК допомагав їм у пошуку “клієнтів”. Його затримали у столичному ресторані, коли він як посередник одержував 50 тис. доларів від нових клієнтів. Після цього в службових кабінетах затримали обох посадовців ТЦК.

Під час обшуків в оселі іноземця також було виявлено велику кількість зброї.